Pari päivää Turussa

Olimme muutaman päivän Turun seudulla nyt pääsiäisenä. Suunnistamassa tietenkin, miten muutenkaan. Maastot olivat vaihtelevia. Joskus tasaista avokalliota pienillä korkeuseroilla, joskus pienipiirteisempiä kallioita ja tiheitä osia välissä. Lunta maastossa oli vähän, ainakaan juoksemista se ei haitannut yhtään. Kartat olivat todella hyviä, kiitos niistä lähialueen seuroille, joilta karttoja hankimme! Noiden päivien tavoitteena oli saada monta laadukasta harjoitusta kartan kanssa, ja saada (edes vähän) taas otetta suunnistuksesta. Päätimme (ainakin ensimmäiset harjoitukset)  mennä niin hiljaa, että rastit varmasti löytyvät. Mielestäni onnistuimme tavoitteessamme ihan hyvin. Nyt pystyy jo puhua, että olimme suunnistamassa.

Ensimmäisenä päivänä teimme kaksi harjoitusta kartan kanssa. Ensimmäinen oli pitkä ja rauhallinen karttaretkeily viime vuoden Jukola-kartalla. Tämä harjoitus oli tärkeä minulle: huomasin, että kyllä ne rastit löytyvät, kunhan menee tarpeeksi hitaasti. Vauhti tekee virheet, niinhän se on. Toinen harjoitus oli suunnistusrata saman kartan eri osassa. Suunnistus sujui kohtuullisesti, yhden ison (2min) virheen tein, lisäksi pari 15-20s rastinottovirhettä.

Toisen päivän aamuna suuntasimme Parmaharjulle. Suunnistin 5,5km radan, joka sujui melko hyvin. Muutamia parinkymmenen sekunnin rastinottovirheen tein, ja kerran ajauduin pahasti oikealle, kun en katsonut kompassia. Päivän toinen harjoitus oli Turun Suunnistajien TalviRastit, jonka menimme lähempänä kisavauhtia. Satulla suunnistus sujui hyvin, lukuun ottamatta yhtä reitinvalintavirhettä ja paria pienempää koukkua rastin läheisyydessä. Minulla juoksu kulki hyvin, ja ajatuskin pysyi (enimmäkseen)  mukana. Seitsemännelle rastille tein koko reissun isoimman virheen, noin 3 minuuttia. Rastiväli oli pitkähkö, ja noin 100 metriä ennen rastia jäin pyörimään viereisille kallioille. Rastinotossa minulla on ennenkin ollut suuria ongelmia. Päivän viimeiset suunnistusharjoituksen teimme Maarian altaalla. Koska vauhti oli erittäin maltillinen, en virheitä paljoa tehnyt. Yksi minuutin virhe rastinotossa ja yksi huono reitinvalinta.

Viimeisen päivän ohjelmassa oli kaksi harjoitusta Mynämäessä. Ensimmäinen harjoitus oli noin 8,5 kilometrin pituinen suunnistus Varppeenkalliolla. Täällä suunnistus sujui hyvin. Ykköselle mennessä menin vähän liikaa vasemmalle, mutta tajusin virheeni ennen rastia. Aikaa kului turhaan ehkä puoli minuuttia, mutta se jäi suurimmaksi virheekseni tässä harjoituksessa. (Yllätin itsenikin suuresti)  En usein sano, että olen tyytyväinen suoritukseen, mutta tässä harjoituksessa olin. (En tietenkään ihan kokonaan, mutta en edes muista koska viimeksi olisin suunnistanut yhtä hyvin, kuin tuossa harjoituksessa.) Juoksuvauhti ei harjoituksessa päätä huimannut, mutta tulin jokaiselle rastille suoraan. Tässä harjoituksessa rasteilla oli liput (jotka näkyivät aika kauas), joten se varmasti vaikutti hyvään suoritukseen. Reissun viimeinen harjoitus oli tavallinen suunnistusrata viime vuoden Fin5-maastossa. Suunnistus sujui kohtuullisesti, yhden noin minuutin virheen tein. Rastiväli oli todella lyhyt, ja lähdin hieman huolimattomasti rastilta, mikä tietysti kostautui.

Hyvät kolme päivää saimme Varsinais-Suomessa suunnistaa. Hienoilla kartoilla ja hienoissa maastoissa, ja mikä vielä parempaa, suunnistus sujui enimmäkseen mukavasti. Tälle päivälle ei suuria suunnitelmia ole. Läksyjä, ulkoilua ja lepäämistä. Huomenna taas Vöyri kutsuu koulun ja "tavallisen" harjoittelun merkeissä. Viikolla pääsemme jo luultavasti suunnistamaan Vöyrin lähistöllä, tosin erilaisiin maastoihin ja haasteisiin kuin Turussa.



Kommentit