Syöte

Tultiin tänne Syötteelle myöhään tiistai-iltana. Ollaan oltu täällä hiihtämässä monta kertaa ennenkin, joten ladut ovat tutut. Kesälläkin olemme tänne joitakin kertoja eksyneet (nimenomaan eksyneet), viimeksi viime kesänä, katsastuskisojen merkeissä. (Joista ei valitettavasti hyviä muistoja jäänyt)
  Sovimme, että keskiviikkona nukutaan sitten niin pitkään kuin nukuttaa. Jep, seitsemän jälkeen nousimme, ja pian yhdeksän jälkeen oli sukset jalassa. Tarkoituksena oli hiihtää pitkä lenkki, luistelua tällä kertaa. Olimme arvioineet matkaksi tulevan noin 40km, mutta tunnetusti hyvien arviontitaitojen takia lenkki venyi yli puolen sadan kilometrin pituiseksi. Keli oli kuitenkin loistava, muutama plusaste ja auringonpaistetta. Suksi toimi hyvin, ja muutenkin hiihto tuntui helpolta koko matkan. Pientä flunssaa, joka vaivasi viikonloppuna, ei enää huomannut ollenkaan. Illemmalla intouduimme vielä juoksemaan lyhyen lenkin, ja tekemään lyhyen kuntopiirin.


 Tänään kerkesimme laduille jo aikaisemmin kuin eilen. Ensimmäiseltä lenkiltä pääsimme jo pois ennen puolta yhtätoista. Treeni oli sitä perushiihtoa, sisältäen muutaman kiihdytyksen. Iltapäivällä hiihdimme kevyttä pk:ta ja lyhyt juoksulenkki päälle.
Sehän meni hyvin

  Tästä reenit jatkuvat ihan normaalisti, koitetaan nauttia pk-kauden viimeisistä (tosi surullista) päivistä  Perushiihtelyä ja vähän kisaamistakin ennen kuin koulu taas kutsuu maanantaina. Viikonloppuna kilpaillaan siis Lapin Lumirasteilla Kuusamossa, tai itse asiassa Lumirastit alkavat jo perjantaina. Lauantaina kilpaillaan lisäksi keskimatkan ja sunnuntaina erikoispitkän suomenmestaruuksista. Osallistun vain sunnuntain kisaan. Osittain siksi, että haluan välttää matkustusta ja hiihtää sen sijaan. Osittain siksi, että onhan erikoispitkä nyt kivoin matka ikinä. Satu sen sijaan on mukana molemmissa SM-kisoissa. Mitään sijoitustavoitteita ei kisoihin ole. Haluan tehdä hyvän ja sujuvan suorituksen, löytää rastit ilman virheitä ja pystyä hiihtämään mahdollisimman lujaa.




Kommentit