Leiri

Kuten viimeksi kirjoitin, on viime päivinä ollut paljon tekemistä. Sunnuntaina pääsimme perille Anttolan hoviin joskus viiden maissa. Söimme ja lähdimme harjoitukseen. Harjoitus oli aika lähellä, noin vartin ajomatkan päässä. Teemana oli maaston tutustuminen, ja tarkoituksena oli mennä ihan suunnistuksen ehdoilla. Maastoon tutustuminen onnistui hyvin, yhdessä kohtaa jopa kartan ulkopuolelta. Suurin osa rasteista löytyi ihan hyvin, mutta muutama oli sitten ihan todella hukassa. Maasto oli pienipiirteistä ja kohtuullisen mäkistä. Olisi pitänyt lukea tarkasti karttaa, mutta hyvän juoksupäivän takia innostuin liikaa, ja kartanluku jäi jalkoihin. Myös sen niin tutun lähtösuunnan kanssa oli merkittäviä ongelmia. Joka tapauksessa, maasto ja kartta olivat hyvät, innolla kohti seuraavia harjoituksia.

Maanantaiaamuna heräsin seitsemän aikoihin ja kävin lyhyellä aamulenkillä. Pian aamupalan jälkeen suuntasimme kohti seuraavaa harjoitusta, "karsintaa". Maasto muistutti paljon edellisen päivän maastoa, ja kartoittajakin oli sama. Edessä oli siis 3,2km rata, johon aikaa tuhraantui ihan liikaa. Tuntui, kuin en olisi ikinä suunnistanut, ykköselle pieni koukku, kakkoselle ihan älytön ja muutama muukin vielä. Lisäksi huomasin, että kun rata meni loivasti ylämäkeen, löysin itseni aina ihan liian ylhäältä. No, on kuitenkin hyvä huomata, mihin tarvitsee erityisesti kiinnittää huomiota. Olin todella pettynyt ja suuttunut itselleni harjoituksen jälkeen ja kävin kävelemässä ykköseltä kakkoselle. Kas kummaa, rasti löytyi ihan suoraa, kun vain luki karttaa.


Iltapäivällä juoksimme "finaalin". Päätin ottaa juoksusta pois vaihteen, tai kaksi, koska olin huomannut, että rastit löytyvät kyllä, kun rauhassa menee. Lisäksi nämä maastot ovat todella vaikeita. Niin pienipiirteisiä, mutta kartat pitävät paikkansa. Ykköselle tein pienen koukun rastinotossa. Uskalsin kuitenkin pysähtyä ja lukea itseni kiinni. Parissa muussakin kohdassa jouduin ihan oikeasti pysähtymään, tai ottamaan kävelyaskeleita. Useimmiten en pysähtele, mutta pitäisi varmaan uskaltaa enemmän, sillä tämä harjoitus meni aika hyvin. Kyllä jotain pieniä koukkuja tein, mutta yhteensä alle 2 minuuttia. Tietysti pyritään siihen, ettei tulisi sekuntiakaan virhettä, mutta siitä on kauan, kun olen selvinnyt metsässä noin vähillä virheillä. Mukavaa oli myös, että juoksu kulki hyvin!

Viimeisenä leiripäivänä, tiistaina, suunnistimme yhden harjoituksen. Keli oli kuuma, reilusti yli 20 astetta. Harjoitus oli suunnistusvedot. Neljä kertaa noin kilometrin pituinen veto. Maasto oli hiukan erilaista kuin edellisissä harjoituksissa, mäkiä oli vähemmän, ja suunnistus oli teknisestikin helpompaa. Suunnistus sujui aika hyvin, täälläkin, mistä olen tosi iloinen! Kolme 15-30 virhettä rastinotossa, ja pari kertaa jouduin hidastamaan ennen rastia. Myöskin tässä harjoituksessa juoksu kulki ihan hyvin, ainakin, jos miettii, että olin juossut kaksi kovaa harjoitusta kohtuullisen mäkisessä maastossa.

Näin hieno keli oli koko leirin ajan

Viimeisen harjoituksen jälkeen kävin vielä uimassa (!!), ja loppupäivä kuluikin lähinnä läksyjen parissa. Hyvä leiri taas takana, mukavaa, että aloin tottumaan karttaan ja saamaan pitkästä aikaa otetta suunnistuksesta. Puolentoista viikon päästä käytäviin SM-kisoihin koitan saada samanlaista tekemistä, ja uskaltaa hidastaa vauhtia, jos on tarpeen.

Tänään teen vielä käyräharjoituksen, mutta ihan suunnistus edellä rauhassa, kun on pari kovaa leiripäivää takana. Lauantaina juoksen kaksi keskimatkaa Muuratsalossa. Kisat eivät ole mitenkään tärkeitä, mutta haluan saada vähän rutiinia kahden kisan päivään, SM-kisoissahan juostaan aamulla karsinta ja iltapäivällä finaali. Lauantain kisat järjestetään hienossa maastossa, hienolla kartalla. Toivottavasti myös itse suoriudun hienosti.




Kommentit