Nilkkaongelmaa

SM-maastojen jälkeen juoksu on jäänyt kokonaan eli yhtään kertaa en ole juossut edes lyhyttä lenkkiä, yli kahteen viikkoon. Syynä on oikea nilkka, joka pyörähti Ankkurirasteilla 16.4.  Kevensin silloin heti juoksua koska en vain pystynyt kivun takia, mutta juoksin kuitenkin joitain harjoituksia, ja se ei ollut ehkä se järkevin päätös. Eli sen jälkeen, kun nilkka oli mennyt juoksin 4 kisaa nilkka turvonneena ja otin särkylääkettä ennen kisaa. SM-maastojuoksujen jälkeen tajusin vihdoin mennä lääkäriin, koska kipu ja turvotus vain lisääntyi. Siellä otettiin röntgenkuvat, mutta onneksi niissä ei näkynyt mitään. Sain kuitenkin 3 viikkoa "liikuntakieltoa", mikä tarkoittaa, että juosta en saa. Pyöräily kuitenkin onnistuu kivuitta, joten kilometrejä on alkanut kertyä.

Turvotusta ja särkyä on vielä välillä niinpä kävin tänään vielä magneetti röntgenissä. Toivottavasti sieltä selviää, jos siinä nyt on vielä jotain enemmän, mutta toivottavasti se nyt parantuisi vain levolla. Eli noin kuukauden nilkka on ollut turvoksissa ja kipeä. Tietenkin olisi heti pitänyt jättää juoksu pois mutta ei vain malttanut koska FinnSpring, IF Brahe sprintti ja SM maastot olivat muka "tärkeitä" kisoja, joista en halunnut jäädä pois. Turhaahan ne oli mennä, kun ei pystynyt juosta kunnolla.

Nyt on epävarmaa, pystynkö edes osallistumaan SM keskimatkalle. Ja jos pystyn osallistumaan niin juoksukunto tulee olemaan varmasti aika huono, koska en ole voinut juosta kovia harjoituksia, tai oikeastaan juossut ollenkaan. Karttaharjoituksia olen pyrkinyt tekemään, mutta onhan se vaikeaa katsoa, kun muut suunnistajat lukiosta lähtee suunnistamaan, ja itse lähtee vain pyöräilemään, uimaan tai tekemään lihaskuntoa. Se ei ole helppoa, koska nyt on juuri se aika kun metsään olisi kova into päästä.

No tapahtunut mikä tapahtunut. Mutta tästä eteenpäin tehdään kaikki niin hyvin kuin pystytään ja koitetaan saada nilkka kuntoon.

Vielä viime vuonna tähän aikaa sain juosta




Kommentit