Vuokatissa

Maanantaista lauantaihin asti tuli oltua Vuokatissa treenaamassa ja olihan se mukavaa. Ajattelin nyt tehdä joka päivän erikseen ja kertoa millaista treeniä tuli minäkin päivänä, koska muuten tästä tulisi liian pitkä ja epäselvä teksti.



Maanantai 17.10.2016
Lähdimme jo aamulla Kärsämäeltä Vuokattiin päin, jotta ehtisimme tehdä kaksi treeniä.  Ensimmäinen treeni oli kevyt 3h 35min kävely Vuokatinvaaralta Porttivaaraan ja takaisin. Mäkeä oli paljon, mutta maisemat olivat kyllä hienoja!
Illalla, pimeän tultua, kävimme suunnistamassa Vuokatinvaaran kiintorasteilla noin tunnin lamput päässä. Suunta oli vähän hukassa, mutta mitään suurta virhettä ei tullut.

Tiistai 18.10.2016
Tätä treeniä olin odottanut siitä asti, kun päätimme lähteä syyslomalla Vuokattiin ja se oli HIIHTO. Kävimme aamulla ostamassa rannekkeet noin 1,6km pituiselle ensilumenladulle ja lähdimme hiihtämään. Hiihdimme vähän yli tunnin, koska tarkoitus ei ollut saada paikkoja jumiin heti ensimmäisellä hiihtokerralla. Lounaan jälkeen kävimme hiihtämässä vielä 2h 15min, mutta silloin hiihdimme enimmäkseen putkessa. Anu halusi hiihtää perinteistä, joten voitelu oli helpompaa putkeen, kuin ulos +5°C lämpötilaan. Itse en ottanut edes perinteisen suksia ja monoja mukaan Vaasasta, koska tykkään hiihtää enemmän luistelua, joten menin tasatyöntöä ja luistelin.
Illalla kävin vielä 50min pyöräilyn Vuokatin vaaran latu-urilla, koska en halua rasittaa nilkkaa vielä liikaa juoksemalla. Anu kävi kuitenkin juoksemassa saman ajan jossain.

Keskiviikko 19.10.2016
Päivän ensimmäisenä treeninä oli suunnistusta Vuokatin takamaastoissa (kartassa luki jotain jostain Möykystä).  Oli kiva saada vähän taitoharjoitusta, koska rata oli jaettu moneen osaan kuten käyrään, väylään, rastinottoon ja reitinvalintaan. Suunnistimme vielä radan jälkeen joillekin kohteille kartassa, joten aikaa harjoitukseen kului kaksi ja puoli tuntia.  Iltapäivällä kävin lyhyen pyöräilyn ennen lihaskuntoharjoitusta, joka kesti 30min.





Torstai 20.10.2016
Aamulla heti 8.00 kävimme ostamassa rannekkeet ladulle joten hiihtoa oli ohjelmassa. Hiihtoa aamulla, hiihtoa päivällä ja hiihtoa illalla, sekä lyhyt juoksu illalla hiihdon jälkeen. Yhteensä hiihtoa torstaina tuli 4h 30min, mutta se tuntui hyvältä ja keli oli hieno.

Perjantai 21.10.2016
Toiseksi viimeisenä aamuna Vuokatissa päätimme nukkua vähän pidempään ja siksi aloitimme treenin vasta puoli yhdentoista aikaan. Kävimme suunnistamassa Pöllyvaaran hyväkulkuisessa kangasmaastossa. Menin harjoituksen vähän eri tavalla, pelkästään käyttäen polkuja, sähkölinjoja ja kuvionrajoja. Harjoitus kesti 1h 50min ja matkaa kertyi ihan mukavasti. Illalla teimme perus lihaskunnon joka kesti 30min.

Lauantai 22.10.2016
Viimeisenä päivänä ehdimme tehdä vain yhden 50min juoksu lenkin aamulla, koska lähdimme jo ennen puolta päivää kohti Vaasaa.

Treeniä kuudelle päivällä, jotka Vuokatissa vietimme, kertyi 20 tuntia. Tosin lähes kaikki oli peruskestävyyttä.  




Kommentit