Hiihtosuunnistuskauden avaus




Nyt on kilpailukausi hiihtosuunnistuksessa minun osaltani avattu. Kisat käytiin Ylläksellä 2-3.12.2017, missä ensin kisattiin keskimatkalla ja sunnuntaina pitkällä matkalla.

Lähdimme Vöyriltä torstai-iltapäivällä koulun jälkeen kohti Yllästä ja perillä olimme vasta perjantain puolella. Perjantaina pääsimme jo hiihtämään vähän ja kävin harjoitusurilla pyörähtämässä ensimmäistä kertaa karttatelineen kanssa. Ensimmäinen kisa oli siis lauantaina. Alku sujui jotenkin, muutamaa pientä minuutin virhettä lukuun ottamatta, mutta radan keskivaiheilla tein todella ison virheen. Käännyin yhden risteyksen liian aikaisin ja eksyin täysin. Lopulta tajusin missä olen, mutta aikaa virheeseen kului 5 minuuttia. Tämän jälkeen en onnistunut enää kokoamaan ajatuksia ja tein vielä 3 minuutin virheen seuraavalle rastille. Hiihto kulki kisassa kuitenkin kohtuullisen hyvin eli edes jotain positiivista jäi kisasta käteen.




Sunnuntaina pitkällä matkalla hiihto ei enää kulkenutkaan, koska pieni flunssa oli saanut minusta otetta. Mutta suunnistus sujui jo vähän paremmin; ei mitään megapummeja, mutta suunnistus ei ollut sujuvaa ja jouduin pysähtymään melkein jokaisessa risteyksessä.

Olimme Ylläksellä keskiviikkoon asti ja pääsimme hiihtämään hyvillä laduilla hyvissä keleissä. Hiihtosuunnistusuratkin pysyivät auki, koska lunta ei satanut lisää, joten taitotreenejä pystyi tekemään hyvin. Flunssa kuitenkin pahentui ja jouduin keventämään treenejä, mutta onneksi vaikuttaa siltä että se alkaa olla jo parempaan päin.







Kommentit