Kisat Syötteellä

Joululoma tuli vietettyä urheillen ( kuten tavallista ), mutta myös jouluruoka maistui kiitettävästi.  Lähdimme Syötteelle jo 27.12.2017 ja olimme siellä loppiaiseen asti jolloin Pikku-Syötteellä järjestettiin hiihtosuunnistuskilpailut jotka olivat katsastukset nuorten MM-kisoihin. Yövyimme Pytkynharjussa josta lähti hyvät ladut kahdenkymmenen metrin päästä. Kävin Aapon kanssa myös leireilemässä paripäivää Vuokatissa hiihtosuunnistus maajoukkueen kanssa ja valmistautumassa kisoihin.

Anu on kirjoittanut jo enemmän alkuviikosta Syötteellä joten en ala kirjoittaa siitä sen enempää.

Lähdin Aapon kanssa siis aamulla 3.1 jo vähän jälkeen kuuden ajamaan kohti Vuokattia, jotta ehtisimme päivän ensimmäiseen harjoitukseen joka alkoi kymmeneltä. ( Leiri olisi ollut tiistaista perjantaihin mutta päätimme osallistua vain keskiviikkona ja torstaina ) Oli mukava päästä harjoittelemaan taitoa koska Ylläksen kisoista oli kuitenkin kulunut jo jonkin aikaa. Iltapäivällä vuorossa oli tasatyöntövetoja Vaaralla, eli mäkeä oli. Välillä tuntui etten etene yhtään mutta yllättävästi pääsin kuitenkin ylös asti. Vetojen jälkeen oli alamäki"kisa".  Lähtöä jouduttiin aluksi siirtämään hiukan alemmas koska ladulle oli kaatunut puita jotka olisivat tuottaneet liikaa vaaraa kovassa vauhdissa. 




Torstaina hiihtosuunnistimme Kajaanissa sekapariviestin. Aikuiset ja nuoret oli siis sekoitettu ja kaikki hiihtivät kolme rataa. Miehet aloittivat ja sen jälkeen naiset saivat heiltä kartan. Näin saatiin kaikki menemään kaikki kolme rataa. Iltapäivällä kun muut menivät pelaamaan lentopalloa kävin vielä Vuokatissa alamaastossa radan, jonka muut olivat suunnistaneet jo tiistaina. Koska oli jo pimeä minulla oli lamppu päässä. Suunnistin rauhassa mutta yhden rastin lähellä rauhallisuudesta ei ollut tietoakaan kun näin uran vieressä monta silmäparia parin metrin päässä. Säikähdin todella paljon mutta onneksi tajusin nopeasti että ne kuuluivat vain poroille. Tämän jälkeen söin vielä päivällisen urheiluopistolla ja lähdin ajamaan takaisin Syötteelle kyydissäni Aapo ja hänen siskonsa. Olimme perillä vasta kymmenen aikoihin illalla mutta onneksi ajokeli oli hyvä eikä porojakaan näkynyt.

Perjantai oli lepopäivä ja samalla mentaalivalmistautumista viikonlopun kisoihin. Kuitenkin illalla kymmenen aikoihin tuli tieto: matkat lyhennetään sprinttiin ja keskimatkaan ja lähtölistat menevät uusiksi. Järjestäjät eivät olleet kerenneet siis ajamaan uria ja joutuivat keksimään uudet radat joihin urat ehdittäisiin ajaa. Noh, minulle tieto ei ollut mieleinen koska sprintti on minulle luultavasti heikoin matka. Siihen oli kuitenkin sitten valmistauduttava. 

Sprintissä tein kolmannelle rastille vähän yli minuutin virheen ja metsässä urilla oli kokoajan kauhea ruuhka, koska kaikkien sarjojen lähdöt oli laitettu todella lähelle toisiaan ja uria ei ollut paljon. Sunnuntain keskimatka meni kokonaisuudessaan paremmin vaikka pummasin ensimmäistä rastia vajaan minuutin ja tein muutaman todella huonon reitinvalinnan. Molempina päivinä hiihto tuntui tavallista rankemmalta koska kädet olivat aika raskaat ( johtui luultavasti keskiviikkona tehdyistä tasatyönnöistä ). 



Eilen tiistaina julkistettiin valinnat nuorten hiihtosuunnistuksen MM-kisoihin Bulgariaan ja voin ilokseni todeta olevani mukana joukkueessa! (Linkki SSL:län uutiseen) Minulle tarjottiin myös paikkaa nuorten maaotteluun Norjaan, mutta siitä kieltäydyin koska tuntuu että silloin matkustamista tulisi liikaa ennen Bulgarian kisoja.  Nyt siis valmistaudun parhaani mukaan                 tuleviin nuorten MM-kisoihin!

Kuva: Siiri Saalo
 

Kommentit