Jukola 2018


Kuva Ville Tuomaala


Viikonloppuna tuli käytyä Lahti-Hollola Jukolassa suunnistamassa Venlojen viestissä. Matkaan Vaasasta lähdettiin VaaSun bussilla kello 6.00 lauantaiaamuna. Matka sujui hyvin ja kisakeskukseen saavuttaessa keli oli lämmin ja aurinko paistoi. 

Anu aloitti VaaSun ykkösjoukkueen viestin tullen vaihtoon noin sijalla neljäkymmentä 3,5min kärkeä perässä. Anu pummasi heti ensimmäistä rastia melkein neljä minuuttia joten ohiteltavaa maastossa oli. Itse juoksin toisen osuuden. Kolme ensimmäistä rastia sujuivat hyvin pieniä epävarmuuksia ja pysähtelemisiä lukuun ottamatta. Mutta se neljäs rasti. Ajatus katkesi täysin rastivälillä ja rastinotossakin pummasin. Virhettä tälle välille tuli ainakin 2,5min. Loppuradasta tein vielä muutamia tyhmiä koukkuja ja jalassa alkoi matkan mittaa taas vähän tuntua. Tulin vaihtoon noin kuusi minuuttia kärjen perässä sijalla 49. Kaksi viimeistä osuutta VaaSun ykkösjoukkueessa juoksivat Ella Nurmi ja Jaana Istolahti ja loppusijoituksemme oli tasan sata.

Iltapäivällä jaettiin Santasport Junior Cupin palkinnot, jossa minä olin sijoittunut toiseksi. Tämän jälkeen lepäilin ja söin päivän kovinta koitosta, eli Jukolan viestin katsomista, varten. Kokonaisuutena Jukola oli taas mukava ja univelat oli kotiin tuomisena kuten joka vuosi! :D




Kommentit