Talven suunnitelmia

Kuva: Maritta Nurmi


Vähäluminen talvi on pakottanut tekemään kompromisseja, ja monet hiihtosuunnistuskisat on jouduttu perumaan kokonaan lumenpuutteen takia. Tämä on vaikeuttanut omaa valmistautumistani kisoihin, joista oikeastaan kaikissa on ollut kisapaikkoja tai SM-mitaleja jaossa.

Suunnistus on ollut täysin hukassa ja se turhauttaa välillä todella paljon, koska kunto on ollut hyvä. En ole saanut kisasuoritukseen rutiinia, ja se on näkynyt. Muille suoraan kisaan lähteminen saattaa onnistua ilman varsinaisia lajiharjoituksia, mutta minulle ei. Olen ollut aivan liian hermostunut ja miettinyt ehkä enemmän millaista sijoitusta muut minulta odottavat kuin keskittynyt tekemään hyvää suoritusta. Tämä on kostautunut todella isoina virheinä ja vaikeuttanut aina seuraavaan kisaan lähtöä. 

Täällä Jyväskylässä on pystynyt kuitenkin hiihtämään kohtuullisen hyvin, ja muutenkin treenit ovat sujuneet suunnitellusti, vaikkei hisu-urille olekaan päässyt. Toivottavasti näin jatkuu, koska maaliskuun lopussa on vuorossa opiskelijoiden MM-kisat! 

Olen siis syksyllä muuttanut Jyväskylään ja aloittanut opinnot yliopistossa. Tekemistä on paljon , välillä tuntuu, että liikaakin, mutta viihdyn silti täällä, ja ihmiset joihin olen tutustunut ovat mukavia. 
Treenipaikatkin ovat vihdoin tulleet tutuiksi, ja on todella hyvä, kun matkoihin ei mene kauaa aikaa. Esimerkiksi Hipposhalli ja Aaltoalvari ovat alle 5min pyöräilyn päässä ja Laajavuoden ladulle ajaa autolla noin viidessä minuutissa ja Ladun majalle kymmenessä. 


Kommentit