Otepään leiri ja SM-pitkä

Nyt on taas aika kirjoittaa tänne vähän kuulumisia!  Kesä ei ole ollut helppo ja en ole päässyt tuloksiin joihin olisin halunnut, mutta treenit sujuvat hyvin. Jalassani jonka loukkasin 2017 SM-pitkällä on vielä välillä tuntunut jotain, joten välillä on joutunut tehdä kompromisseja harjoittelussa ja juhannuksen jälkeen iski joku kumma tauti joka vei äänen täysin melkein kuukaudeksi ja yskitti todella paljon. En saanut kunnolla nukuttua, yskin paljon, väillä pelkkää limaa ja välillä myös verta. Sain onneksi antibiootin ja se tehosi hyvin ja pystyin taas jatkamaan treenaamista yli kuukauden sairastelun jälkeen. Kisaaminen tämän jälkeen oli vaikeaa, mutta tiesin sen jo etukäteen joten yritin vain tehdä kisoista hyviä harjoituksia.  Harmittaahan se, mutta välillä näin käy ja näistä täytyy vain oppia ja keskittyä tulevaan!


Perjantaina 17.8 lähdin Vaasasta kohti Helsinkiä mistä kaikki maajoukkueryhmissä olevat hiihtosuunnistajat kokoontuivat ennen laivan lähtöä. Leiri järjestettiin siis Otepäässä, Virossa ja kestoa leirillä oli viikko.

Majoitus oli hotelli Karupesässä eli aivan Tehvandi spordikeskuksen vieressä, joten rullahiihtämään oli todella helppo lähteä ja lenkkimaastojakin löytyi hyvin. En viime vuonna lähtenyt leirille mukaan vaikka olin ryhmässä, joten ensimmäinen kerta rullahiihtoradalla (josta kaverit olivat varoitelleet) jännitti hiukan. Rataan tutustuminen ensimmäisellä lenkillä meni kuitenkin hyvin hitailla rullilla ja loput treenit uskaltauduin hiihtämään nopeammilla. Leiri oli rullahiihtopainotteinen mutta väliin mahtui myös lenkkejä juosten ja hölkäten sekä muutama voima/kehonhallinta harjoitus.  

Perjantaina leiriltä lähtivät kohti Suomea ne jotka kisaisivat SM-pitkällä matkalla lauantaina ja sunnuntaina, mukaan lukien minä. Lauantain karsinnan menin ihan rauhassa hölkkäillen ja tein muutaman koukun, mutta perusvarma suoritus oli se mitä hain karsinnasta. Sunnuntain finaalia ennen fiilis oli hyvä vaikka leirin rasitus tuntuikin vielä jaloissa. En kuitenkaan saanut pidettyä suunnistusta kasassa ja tuloksena 12-sija johon en todellakaan pysty olemaan tyytyväinen. Kautta on kuitenkin vielä vähän jäljellä joten nyt keskittymistä vaan siihen ja tulevaan talveen! :)



Kommentit