Syysleiri Syötteellä


Perjantaina aamulla 26.10 lähdimme Vöyriltä suunnistajaryhmän kanssa ajamaan kohti Syötettä, jossa kolmen päivän suunnistusleiri oli määrä pitää. Matka Syötteelle kesti sen kuusi tuntia pysähdyksineen. Ensimmäinen harjoitus juostiin Romevaaran länsipuolella, jossa maasto oli enimmäkseen rinnettä ja rinnesoita. Hyvää käyrätreeniä ja suuntatreeniä siis! Treenin jälkeen ajoimme hotelli Pikku-Syötteelle majoittumaan, suihkuun ja syömään. Ruokailun jälkeen huoneisiin kävellessä saimme Miikan kanssa idean, että mennään tekemään penkkiä! Muutkin tulivat katsomaan tätä mahtavaa, juuri suunnistajille tärkeän, lihasryhmän harjoittelua. :D

Lauantaiaamuna oli vuorossa leirin tärkein harjoitus, joka oli SM keskimatkan 2019 harjoitusmaastossa, joka sijaitsee harjoituskieltoalueen vieressä. Harjoitus juostiin pareittain ja näin saatiin hyvin puhuttua mitä havainnoi suunnistaessa ja mitä ajatuksia maasto herättää. Suot olivat koko leirin ajan hieman jäässä, mutta usein jalka saattoi upota läpi veteen, joten lämpösukat olivat tarpeen. Suihkussa käynnin ja ruokailun jälkeen oli hyvä aika katsoa hiihdon suomen cuppia ja levätä iltapäivän harjoitusta varten. Iltapäivällä suunnistettiin Aurinkokalliolla hieman yli 7km rata, jota sai halutessaan lyhentää. Juoksin kuitenkin koko radan maaston ollessa mukava ja juoksun tuntuessa hyvältä.



Sunnuntaina aamulla lähdimme pitkälle lenkille Syötteen Luontokeskukselta. Pakkasta oli noin -8C, joten vaatetta sai laittaa hieman enemmän. Suunnitelmana oli mennä ainakin Iso-Syötteen yli Romevaaraan asti. Lähdin juoksemaan Miikan ja Robinin kanssa, koska muut tytöt ja valmentajamme suunnittelivat kävelevänsä. Koko lenkki kesti 2h 30min, josta suurimman osan menin Miikan ja Robinin kanssa, mutta viimeiset 5km menin yksin, koska pojat halusivat nostaa vauhtia kun tulimme kangasmaastoon. Treenin jälkeen kävimme suihkussa, söimme ja lähdimme takaisin kohti Vöyriä onnistuneiden harjoitusten jälkeen!



Keskiviikkona Vöyrillä avattiin tykkilumilatu, joten suksille on nyt päästy. Latu on ollut kohtuullisen hyvässä kunnossa, mutta toivottavasti lämpimät kelit ja sateet loppuvat pian ettei latu sula pois. Toivottavasti ehdin siis tehdä vielä muutaman treenin hiihtäen ennen ensiviikon lauantaina alkavaa maajoukkueleiriä Rovaniemellä.


Kommentit