Ainiovaaralta Latviaan

Tammikuun sekä helmikuun alun treenit ovat sujuneet aika mukavasti ja kisakausi on täydessä vauhdissa. Tulen kirjoittamaan suurimmaksi osaksi tässä tekstissä loppiaisen kisoista, Nordic Junior Meetingistä sekä kerron hieman muitakin kuulumisia.

Loppiaisena siis kisattiin Ainiovaaralla kolme katsastuskisaa; 11km hiihtokisa vapaalla, hiihtosuunnistus sprintti ja hiihtosuunnistus pitkämatka.  Hiihtokisa tuntui kohtuu hyvältä, vaikka en ole kisannut hiihdossa enää moneen vuoteen. Oli kuitenkin mukava palata kilpaladuille ja testata vauhtia. Vauhdinjako oli vaikein tehtävä minulle hiihtokisassa. Onnistuin välttämään välikuolemat ja ylivauhdin, mutta maalissa en ollut tarpeeksi väsynyt koska kyseessähän oli kisa missä pitäisi olla loppu kun tulee maaliin. Eli olisi pitänyt uskaltaa pitää vauhtia hieman kovempana koska siihen olisi ollut mahdollisuus ainakin fiiliksen mukaan mikä kisasta jäi. Lauantain sprintissä tein muutaman virheen, joihin aikaa kului yhteensä hieman yli minuutti. Sunnuntain pitkämatka oli kilpailu jota odotin eniten. Tein kuitenkin heti ensimmäiselle rastille virheen ja en saanut koottua ajatuksia sen jälkeen joten tein vielä toisenkin ison virheen kolmannelle rastille. Ongelmat eivät kuitenkaan loppuneet siihen. Kaaduin ennen kartanvaihtoa kun kisa ei ollut edes puolessavälissä. Käteni otti jotenkin maahan vastaan ja kyynärpää taittui yliojennukseen. Puolet kisasta kyynärpäähäni sitten sattui aika paljon, mutta ajattelin että katsastuskisassa keskeyttäminen ei olisi hyvä.



Kävin paripäivää kilpailujen jälkeen lääkärissä kyynärpään takia ja samalla otettiin magneettikuvat, jotta suurempien vammojen mahdollisuus voidaan poissulkea. Kuvien perusteella lääkäri suositteli pitämään pari viikkoa taukoa hiihdosta, joten tein niin. Seuraavan kerran kävin siis suksilla Sonkajärven Pahkan kaksipäiväisissä hiihtosuunnistuskilpailuissa. Kyynärpäässä tuntui edelleen hieman, joten otin vauhtia vähän pois ja menin treenin kannalta. Urastot olivat hyvät joten jäimme Aapon kanssa harjoittelemaan vielä maanantaiksi. Pakkanen vain kiristyi viikonlopun kahdestakymmenestä pakkasasteesta ja maanantaina pakkasta olikin jo -28C. Rahallisella vauhdilla ja kunnolla kerrospukeuduttuamme saimme tehtyä kuitenkin kaksi hyvää harjoitusta kisaurastolla.


25-27.1 Latviassa järjestettiin Nordic Junior Meeting, johon minut oli valittu mukaan edustamaan suomea D20 sarjaan. Kisa on siis nuorten hiihtosuunnistus maaottelu ja tänä vuonna mukana oli Suomi, Ruotsi, Norja, Viro, Latvia ja Liettua. Perjantain sprintti oli minulla aika tökkivää menoa, mutta onnistuin olemaan viides. Lauantain keskimatkasta ei jäänyt paljoakaan mainittavaa, mutta sunnuntaina pitkällä meno oli jo parempaa. Johdin kisaa vielä kuudennellatoista rastilla, mutta sitten tein virheen joka maksoi voiton ja putosin kolmanneksi. Kuitenkin ihan kelvollinen viimeinen kisa Latviassa.



Aloitimme Anun kanssa yhteistyön Kärsämäkisen yrityksen Svalan kanssa, joka valmistaa alus- ja välikerrastoja. Tuotteet toimivat todella hyvin urheiluun ja tuntuvat mukavilta päällä.  Svala of Finlandin tehtaanmyymälän löytää Kärsämäeltä nelostien varresta. Kannattaa käydä tutustumassa! :)


Svala of Finland tehtaalta Kärsämäeltä


Kävin myös viime sunnuntaina (3.2) AM sprintissä ja parisprintissä Jurvassa. Keli oli haasteellinen kun lunta tuli kokoajan, mutta oli ihan mukavaa kisata. Suunnistin D21-sarjassa ja voitin sprintin ja parisprintissä olimme parini Nellan kanssa toisia.

Kommentit